Ik ben 61 jaar. Na afronding van mijn middelbare schoolperiode ben ik als beroepsmilitair gaan werken bij de

Koninklijke Marechaussee. Na zes jaar ben ik overgestapt naar het ministerie van Financien. Ik ben hier inmiddels 46 jaar werkzaam. Ik heb vele functies bekleed. Ik ben nu ruim 16 jaar werkzaam als manager. Ik maak deel uit van het managementteam. Ik geef  leiding aan mensen op HBO en WO niveau. Ik heb als specialisatie HRM en samenwerking. Daarnaast heb ik enige jaren terug een universitaire opleiding gevolgd in het onderwerp Samenwerken binnen organisaties.  

Mensen blijven motiveren en proberen de sterke kanten naar boven te halen geeft mij energie. Ik vind ik het belangrijk alert te blijven en eventuele problemen vroegtijdig te herkennen.


Op mijn 37e werden mijn vrouw en ik ouders van een prachtige zoon. Wat een verandering! Ik moet zeggen een enorme verrijking in mijn leven. Zes jaar later werd als geschenk uit de hemel onze dochter geboren. Kinderen zijn de spiegels van de gevoelens van de ouders. Doordat onze dochter geboren is met een verstandelijke beperking en ernstige medische problemen heeft, veranderde dit ons leven. Niets is meer belangrijk, geen vakantie, nieuwe auto, groter huis en noem zo maar op. Het is back to basic en ik moet zeggen ik voelde me op bepaalde momenten gezegend dat ik zo’n inspirerende baan heb.


Onze zoon studeert geneeskunde aan de UVA/AMC. Hij is bezig met zijn co-schappen. Tegelijk is hij 2 jaar terug een rechten studie gezondheidsrecht gestart die hij bijna heeft afgerond. Onze dochter is door haar ernstige ziekte niet meer leerplichtig en heeft onderwijs aan huis. Wat zijn wij apetrots op onze kinderen. Het IQ van Veronique mag dan lager zijn dan dat van ons, haar EQ is uitzonderlijk hoog. Ik heb het geluk mogen ervaren om daar iets van over te nemen. Elke dag dat zij wakker wordt heeft ze een lach op haar gezicht. Mijn dag kan dan niet meer stuk. Je zult mij dan ook niet snel horen klagen.


In 2006 kreeg ik te horen dat ik kanker had. Je denkt dan dat het leven voor jou over is. Ik heb mezelf terug geknokt en ben na 9 zware maanden ziekte, vijf jaar schoon geweest.  In 2018 kwam de kanker terug. Weer volgde een zwaar traject van chemo's en een stamceltransplantatie. Ook hier is het weer gelukt om binnen een jaar volledig aan het werk te gaan. Mijn gedrevenheid is groot om zowel op persoonlijk als zakelijk vlak het maximale eruit te halen.


Na mijn eerste ziekteperiode kwam ik als client in aanraking met de Heartmath methode. Ik was enorm onder de indruk wat ik in korte tijd bereikte met deze werkwijze en het gaf mij enorm veel inzichten. Later ben ik bij Heartmath Benelux de opleiding tot HeartMatch Coach gaan doen. Hierna heb ik twee verdiepingsmodules gevolgd voor "Emotioneel eten" en een Kindercoach opleiding.


Ik krijg inspiratie van mensen die positief in het leven staan. Zeer veel mensen maken minder leuke dingen mee. Het inspireert mij als ik dan zie hoe mensen ondanks de zware last zoeken naar mogelijkheden om er toch iets van te maken. Vooral als je met hen praat en enthousiast ziet worden, als ze mogelijkheden zien om met veranderingen om te gaan. Hier ligt ook mijn kracht.


Ik heb de overtuiging dat iedereen goed is in iets. Ik zie het als uitdaging om dat te ontdekken en verder te laten ontwikkelen.

Mijn motto is “CARPE DIEM” met een lach en misschien heel af en toe een traan.


Klik hier voor het interview in Dagblad De Groene Venen


IK BEN EEN MENSENMENS

Samen met jou wil ik aan de slag

Johan Hooglugt

E-mail:        info@highcoaching.nl

Web Site:    www.highcoaching.nl

Tel:             06-39 55 81 09